Welkom!

Uitnodiging voor de eigenaars

Wij hebben voor u een private zone voor uw gebouw aangemaakt en nodigen alle eigenaars uit om in te loggen (bovenaan) via de mail die u van ons ontving.

In deze private zone kunt u

  • de gegevens zien van het gebouw waarvan u mede-eigenaar bent;
  • gemeenschappelijke documenten, zoals basisakte, huishoudelijk reglement, notulen, contracten, facturen en dergelijke raadplegen;
  • individuele documenten bekijken;
  • uw persoonlijke gegevens bekijken en eventueel aanpassen;
  • ...

Laat deze kans niet voorbij gaan! Log onmiddellijk in, kom beter voorbereid op een algemene vergadering en beslis mee over uw eigendom.
 


België telt 6.600 syndici, beheerders van appartementsgebouwen, maar toch zijn er nog te weinig. De beroepsfederatie spreekt zelfs van een ‘knelpuntberoep’. En dat terwijl het aantal appartementen de laatste tien jaar met 40 procent toenam.
 

Slechts zeven procent van de nieuwe jonge vastgoedmakelaars wil zijn activiteiten ook effectief richten op het beheren van appartementsgebouwen. Dat de sector zelf de inspanningen van syndici weet te appreciëren, daar getuigt de uitreiking van de jaarlijkse vastgoedprijzen van.

De vastgoedmakelaar van het jaar is een syndicus. Deze prijs mag vooral beschouwd worden als een eerbetoon aan alle syndici in ons land die dagelijks keihard werken om die duizenden appartementen correct en deskundig te beheren.

Er is geen beroep waarvoor je zoveel vaardigheden in huis moet hebben als dat van syndicus. Dat verdient respect, want een goed beheerder is een goed boekhouder, een jurist, een manager, een klusjesman en een psycholoog. Je moet de nodige kritiek kunnen incasseren, maar tegelijkertijd is er geen mooier en socialer beroep dan dat van syndicus.

Vlaanderen heeft dringend meer nood aan syndici die een appartement willen runnen zoals een goed draaiend bedrijf: professioneel. Als die vraag niet snel beantwoord wordt, zullen de appartementsbewoners als eerste de dupe zijn. Het beheren van een appartement is de afgelopen jaren ook bijzonder complex geworden.

De voorbije jaren zijn er heel wat nieuwe verplichtingen bijgekomen voor mede-eigendommen, zo was er de invoering van het nieuwe boekhoudplan en de aanpassing van de daarbijhorende software. Net zoals de syndicus ook almaar vaker de belangrijke werken opvolgt, schadegevallen verwerkt, gerechtelijke procedures opvolgt, enzovoort. Het toont alleen maar aan hoe belangrijk de job van een goede syndicus is.